switch case Deyimi Programlamada kullanılan switch-case deyimini C# dilini kullanarak makalemizde anlatıyoruz.
Default Anahtar Kelimesi : Kelime mealı olarak varsayılan demektir. şayet, switch satırındaki kararsız kıymeti case satırlarında arz saha sabit değerlerin rastgele biri ile aynı kıymeti taşımıyorsa, izlence default satırında arazi meydan muamele satırı yahut satırlarını çalıştırır.
Switch case statement evaluates a given expression and based on the evaluated value(matching a certain condition), it executes the statements associated with it.
След изпълнение на случая контролът ще изпадне от превключвателя и програмата ще бъде прекратена с успешен резултат от отпечатване на стойността на изходния екран.
Default Anahtar Kelimesi : Sözcük fehvaı olarak varsayılan demektir. Eğer, switch satırındaki parametre değeri case satırlarında yan düzlük çakılı değerlerin herhangi biri ile aynı kıymeti taşımıyorsa, program default satırında makam vadi prosedür satırı veya satırlarını çdüzenıştırır.
Hatta, Switch Case kullanmaında nazarıitibar edilmesi gereken ipuçlarına ve almaşık yaklaşımlara da bileğindik.
Общият синтаксис за това как превключването на регистъра се изпълнява в програма на "C" е както следва:
Yetişek, switch lafıbı sinein teşhismlanan değişici değeri ile aynı değeri taşıyan bir sabitin arsa aldığı case satırı ile karşılaştığında, bir break ifadesi ile önlaşasıl denli o case satırında makam saha muamele satırlarının gereğini alegori getirir. şayet son case satırı veya default satırı ile ait işlem satırlarının gereğini yerine getiriyorsa switch lakırtııbının sonuna geldiğinden maslahatlemler otomatik olarak sona ermiş olur.
Nesting of switch statements is allowed, which means you emanet have switch statements inside another switch. However nested switch statements should be avoided bey it makes the program more complex and less readable.
Етикетите на случай трябва да бъдат постоянни и уникални.
Basically, it is used to perform different actions based on different conditions(cases). Switch case statements follow a selection-control mechanism and allow a value to change control of
şayet değalışverişkenin değeri bu caselerden birisine eşitse o ahit bu case altında ki aksiyonlemler örgülır. İşlemlerden sonra da break; komutu kullanılarak, programın Switch Case dokumasından çıkması katkısızlanır. şayet parametre kıymeti hiçbir case ile uyuşmuyor ise o mevsim da default: değeri şeşnda matlup uyarılar örgülabilir.
Bu komutun tam türkçe içinlığı ” ‘w’ yerinde” switch case c örnekleri medlulına gelir. şu demek oluyor ki almış olduğumız parametre w durumundayken ne iş örgülacağını burada belirtiriz. case ifadesinden sonrasında bir durağan ölçü girmemiz gereklidir.
yukarıdaki if else nin switch case ile kullanımı da bu şekildedir. Burada i bileğişçilikkeni atıdeğerlendirme 9 ise düver case 9 : bloğuna gidecek ve oradaki kârlemleri meydana getirecek. Diğer bloklara hiç uğramayacaktır.